Πως να δημιουργήσεις social share buttons για την ιστοσελίδα σου πολύ απλά και χωρίς κανένα plugin

Πως να δημιουργήσεις social share buttons για την ιστοσελίδα σου πολύ απλά και χωρίς κανένα plugin
Image Source: Freepik

Τις περισσότερες φορές ακόμα και για τα πιό απλά πράγματα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι πως θα βρούμε μια έτοιμη λύση ή ένας plugin που θα κάνει τη δουλειά για εμάς. Η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι σε αυτή τη περίπτωση στο τέλος σπαταλάμε περισσότερο χρόνο θέλοντας να παραμετροποιήσουμε ή να αναβαθμίσουμε το plugin ή την έτοιμη λύση που βρίσκαμε στο διαδίκτυο.

Για αυτό το λόγο, παραθέτω τους τρεις απλούς συνδέσμους (links) που χρησιμοποιώ και εγώ στο τέλος κάθε άρθρου για την διαμοίραση του στο Twitter, το Facebook και το LinkedIn.

*Όπου άγκιστρα {} αντικατέστησε με τις δικές σου τιμές.

1. Twitter

         
          <a href="https://twitter.com/intent/tweet?text={Text} {URL}">Share on Twitter</a>
         
        

2. Facebook

         
          <a href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u={URL}">Share on Facebook</a>
         
        

Για την ρύθμιση του πως θέλεις να εμφανίζεται η σελίδα που διαμοιράζεις στο facebook θα πρέπει να έχεις ρυθμίσει τα Open Graph Metadata. Αυτό είναι καλό να το κάνεις ούτος η άλλος και ας μην έχεις κουμπί διαμοιρασμού της σελίδας στο Facebook.

3. LinkedIn

         
          <a href="https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url={URL}&title={Title}&summary={Description}&source={Website Name}">Share on LinkedIn</a>
         
        

Σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τους παραπάνω συνδέσμους σε περισσότερες από μία σελίδες τότε λογικά θα σου χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα δυναμικό τρόπο συμπλήρωσης των συνδέσμων και των κειμένων. Για παράδειγμα, Αν χρησιμοποιείς Wordpress και θέλεις να βάλεις τους συνδέσμους στο τέλος κάθε άρθρου, θα μπορούσες να πάρεις δυναμικά αυτές τις τιμές με τις εντολές <?php the_title(); ?> και <?php the_permalink(); ?>.

Μοιράσου αυτό το tutorial στο:    Twitter    Facebook    LinkedIn

Σκέφτεστε τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας ή άλλης web/mobile εφαρμογής;

Επικοινωνία